Täiendkoolituste tunniplaan

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Menüü koostamine ja kalkulatsioon

26. sept. 2018 kell 14:00-15:30

TASUTA

Toitlustuses on olulised teadmised hinna kujunemisest, kaonormidest toiduainete töötlemisel, kuluarvestustest ning müügihindade arvutamisest. Samuti on vajalik oskus koostada tehnoloogilisi ja kalkulatsioonikaarte ning koostada ja kujundada menüüsid.

Õppe sisu

  • Menüüde liigid ja menüü koostamise reeglid
  • Menüüde analüüs
  • Hinnakujunduse alused toitlustusettevõttes, hinna ja kvaliteedi suhe
  • Töötlemiskao olemus, kaonormide tabelite kasutamine tehnoloogiliste kaartide koostamisel
  • Toiduainete kulu arvestus
  • Omahinna arvutamine, müügihinna kujunemine
  • Kalkulatsioonikaartide koostamine
  • Mitmekäigulise menüü kalkulatsiooni koostamine

Õpiväljundid

  • tooraine vajaduse ja maksumuse arvutamine ning toidu müügihinna koostamine vastavalt toitlustusettevõtte eripärale, asukohale, pakutava teenuse kvaliteedile ja ettevõtte hinnapoliitikale;
  • tehnoloogiliste ja kalkulatsioonikaartide koostamine;
  • menüüde ja pakkumiste koostamine vastavalt menüü koostamise põhimõtetele, toitlustusettevõtte spetsiifikale ning erinevat tüüpi einetele, arvestades hooajalisust, kliendi soove ja vajadusi (nt iseteeninduslauad, pulma-, juubeli- ja muud teemalauad).

Õpiväljundite seos kutsestandardi või tasemeõppe õppekavaga: kokk tase 4 kutsestandard, kohustuslikud kompetentsid: A 2.3 Menüü koostamine.

Details

Date:
26. sept. 2018
Time:
14:00-15:30
Cost:
TASUTA
Event Category:
Event Tags:
, ,

Venue

B122

Organizer

Pille Pajula
Email:
pille.pajula@teeninduskool.ee
Website:
http://koolitus.teeninduskool.ee/pille-pajula