Keedutaignast tortide valmistamine

Kes ei teaks suussulavaid tuuletaskuid või nende vaäikevendi – suupistelauda kaunistavaid profitroole ehk tuuleube? Neist viimastest annab kokku panna Crouqembouche ehk tuuletaskutort. Aga kõik ülalloetletud ei ole ainsad viisid keedutaigna kasutamiseks. Alla Tenter on pannud kokku uue hobikoolituse, mas kasutab baasina just nimelt keedutaigent.

Teistest tainaliikudest erineb keedutainas selle poolest, et tainamassi kobestajaks on toote küpsetamsiel tekkiv veeaur. Veeaur muudab toote seest õõnsaks ja seda omadust kasutataksegi koolitusel valmivate tortide loomisel. Pritstehnikas valmivad koolitusel kaks tordipõhja, mis täidetakse vastavalt magusa ja soolase sisuga.


Pâte à choux ehk keedutaigna loojaks on kokk Pantarelli (Pantanelli), kes 1540-ndatel Catherine de Medici õukonnas lõi esimesed keedutaignatooted. Pikki aegu tunti tainast pâte à Pantanelli nime all.

Koolitust viib läbi suurte kogemustega kondiiter ja koolitaja Alla Tenter. Iga osaleja valmistab kuuetunnilise koolituse käigus nii soolase kui magusa keedutaignatordi, mille saab kaasa võtta.

You may also like...