Teko veinikool alustab

Kui

  • tunnete end poes veiniriiuli ees eksinuna;
  • keerulised veininimed etiketil võtavad silme eest kirjuks;
  • joote veini, kuid ei suuda selle detaile hiljem kuidagi meenutada;
  • tunnete justkui maitseid, aga ei saa aru, mis need täpseltja kuidas nad pudeli sisse saanud on;
  • olete kindluse mõttes vaid ikka samu tuttavaid veine ostnud;
  • tunnete puudust seltskonnast, kellega veinidest muljetada;

siis on algav Teko veinikooli koolituste sari just teile sobiv.

Toimub üheksa erinevat koolitust järgnevatel teemadel ja kuupäevadel:

  1. veini ajalugu, veini valmistamine ja põhilised viinamarjasordid;
  2. Prantsusmaa punased klassikud – Bordeaux, Burgundia ja  Rhone;
  3. Prantsusmaa valged veinid – Alsace, Loire ja Lõuna-Prantsusmaa;
  4. Itaalia;
  5. Hispaania;
  6. Saksamaa ja Austria;
  7. Austraalia, Uus-Meremaa ja Lõuna-Aafrika;
  8. Tšiili, Argentiina ja USA;
  9. vahuveinid.

Koolituse käigus degusteerime iga kord kuut koolitaja poolt valitud kvaliteetveini ja arutame koos läbi nende maitsenüansid. Veini kõrvale proovime nendega sobivaid suupisteid ning õpime, millise toidu juurde millist veini valida . Kõik osalejad saavad ka koolitusmaterjalid iga teema kohta, kust saab käsitletut hiljem meelde tuletada ning sellest võib suur abi olla ka tulevikus veiniriiuli ees.

Ühel korral kestab koolitus enamasti 3 h. Grupi suurus on piiratud (~13 inimest).

Koolitused toimuvad Tallinna Teeninduskooli restoranis aadressil Majaka 2, Tallinn korra kuus kolmapäeviti perioodil veebruar- oktoober 2019.

Kadri Kroon – pühendunud veinisaadik. Foto: Kadri Kroon.

Koolitaja Kadri Kroon. Kadri elu on veini ja toidu ümber keerelnud alates 1995. aastast. Ta on pidanud mitmeid hinnatud restorane Eestis (tuntumatest näiteks Bonaparte Tallinnas), rajanud tippsommeljeede kooli, kirjutanud raamatuid veinist ja toidust ning omab suurt kogemust veinikoolituste tegemisel nii Eestis, Brüsselis kui ka New Yorgis, kus elas viis aastat. Kirgliku veinihuvilisena avastab ta ikka ja jälle uusi maitseid ja ammutab pidevalt reisides teadmisi lõputust veinimaailmast. Kõige südamelähedasem on Kadri jaoks veini ja toidu maitsete ühise harmoonia loomine.

Üheksa koolituse hind: 350 €

Registreerumine siin