Täiendkoolituste tunniplaan

- This event has passed.
Menüü koostamine
3. apr. 2019 kell 16:00-19:00
TASUTA
Toitlustuses on olulised teadmised hinna kujunemisest, kaonormidest toiduainete töötlemisel, kuluarvestustest ning müügihindade arvutamisest. Samuti on vajalik oskus koostada tehnoloogilisi ja kalkulatsioonikaarte ning koostada ja kujundada menüüsid.
Õppe sisu
- Menüüde liigid ja menüü koostamise reeglid
- Menüüde analüüs
- Hinnakujunduse alused toitlustusettevõttes, hinna ja kvaliteedi suhe
- Töötlemiskao olemus, kaonormide tabelite kasutamine tehnoloogiliste kaartide koostamisel
- Toiduainete kulu arvestus
- Omahinna arvutamine, müügihinna kujunemine
- Kalkulatsioonikaartide koostamine
- Mitmekäigulise menüü kalkulatsiooni koostamine
Õpiväljundid
- tooraine vajaduse ja maksumuse arvutamine ning toidu müügihinna koostamine vastavalt toitlustusettevõtte eripärale, asukohale, pakutava teenuse kvaliteedile ja ettevõtte hinnapoliitikale;
- tehnoloogiliste ja kalkulatsioonikaartide koostamine;
- menüüde ja pakkumiste koostamine vastavalt menüü koostamise põhimõtetele, toitlustusettevõtte spetsiifikale ning erinevat tüüpi einetele, arvestades hooajalisust, kliendi soove ja vajadusi (nt iseteeninduslauad, pulma-, juubeli- ja muud teemalauad).
Õpiväljundite seos kutsestandardi või tasemeõppe õppekavaga: kokk tase 4 kutsestandard, kohustuslikud kompetentsid: A 2.3 Menüü koostamine.
Koolitust toetab Euroopa Liidu Sotsiaalfond.